Mijn naam is Anouk Janssen en welkom bij Nouky Kids

Erg leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn website.
Graag wil ik je uitleggen hoe Nouky Kids tot stand is gekomen en waar het voor staat.

Bij het kopen van kinderkleding, liep ik er vaak tegenaan, dat de meeste kleren uit winkels kwalitatief niet lang houden. Hierdoor gooide ik de kleding al snel weg. Wat natuurlijk zonde is, niet milieubewust en zeker niet meer van deze tijd.

Wist je dat de kledingindustrie, op de olie-industrie na, de meeste Co2 uitstoot?
Wist je dat 85% van de kleding die naar arme landen gestuurd wordt op de vuilnisbelt terecht komt?

Een aantal jaren terug ben ik gestart met de opleiding Costumière en daaropvolgend de opleiding Coupeuse.

Tijdens de opleiding kwam ik er al snel achter dat de werkomstandigheden, in de fast fasion industrie slecht zijn. Deze wetenschap heeft mij doen besluiten daar verandering in te gaan brengen.

Hoe ik dit wil gaan doen?

Door eerlijke handgemaakte duurzame kinderkleding te maken. Een product waarvan de klant voor 100% zeker weet dat het een eerlijk en duurzaam product is.

Alle stoffen waarmee ik werk zijn Eco gerecycled of GOTS gecertificeerd. Daarnaast wordt de “One of a kind” kledinglijn geheel vintage.

Wordt vervolgd.

Wil je graag wat bewuster kleding aanschaffen of graag zelf de producten maken zodat het in de portemonnee scheelt en op die manier een steentje bijdragen aan het milieu? Heb je een naaimachine in de kast staan en doe je er te weinig mee?  Of weet je niet goed waar je beginnen moet? Dan ga ik je daarbij helpen.

Op korte termijn bied ik niet alleen duurzame handgemaakte kinderkleding aan ook verkoop ik van de basislijn, de stoffen en de patronen kant en klaar. Zo kan iedereen die zelf een naaimachine heeft en weer een poging wil wagen, aan de slag.

Geen angst, ik zal je door middel van een video uitleg gaan geven hoe je stap voor stap een kleding stuk in elkaar zet.

Heb je naar aanleiding van mijn tekst vragen of ideeën neem gerust contact met me op via info@noukykids.nl.

Ik wens je veel winkelplezier op de site…

Samen staan we sterk

Heel veel liefs Anouk

Nouky-Kids-over-Producten-mob-2

Met welke producten werk ik?

Het is mijn passie, mensen blij te maken met leuke en kwalitatief goede kleding. Wil ook graag met mijn kinderkledinglijn een steentje bijdragen tegen de milieuvervuiling van onze planeet.
Daarom werk ik zoveel als mogelijk met de volgende producten:

 

  • Stoffen met o.a de volgende certificaten: Oeko Tex, GOTS, recycled global standard.
  • Reststoffen die niet gebruikt gaan worden en anders verbrand gaan worden. (deze stoffen beschikken niet over een certificaat)
  • De nieuwe stoffen die ik gebruik beschikken allemaal over 1 of meerdere certificaten die bijdrage aan o.a het milieu en goede werkomstandigheden. Hieronder vind je links met uitleg wat de certificaten inhouden. Het is zeker de moeite om je er in te verdiepen zodat je goed op de hoogte bent wat de certificaten inhouden.

 

 

  • Mijn voornemens zijn ook kleding te maken uit bestaande kleding en of reststoffen. Ik hergebruik knopen, ritsen en stoffen die nog in prima staat verkeren om leuke kinderkleding van te maken. Deze kledinglijn vind je onder de categorie “One of a kind”. Hier zal maar 1 exemplaar van verkrijgbaar zijn. Wil je graag dat je kind in een exclusief kledingstuk rondloopt en wil je de zekerheid hebben dat alle producten van dit kledingstuk gerecycled zijn? Houd dan de “One of a kind” kledinglijn in de gaten.